Kampaus on juhlien kruunu

16.3.2023

Jokainen haluaa näyttää parhaimmaltaan tärkeänä päivänä. Kampauksen ulkonäköä miettiessä on hyvä katsoa lähtökohtia. Kampauksen suunnittelu lähtee lähes aina juhlatilaisuudesta/puvusta/teemasta sillä sen avulla on helppo nähdä kokonaisuus. Perussääntönä voisi sanoa, että hillittyyn pukuun on ollut tapana valita koreampi kampaus, mutta näyttävässä puvussa valitaan hillitympi kampaustyyli.

Myös hiusten väri, tuuheus ja pituus määrittävät paljolti sen millaisen kampauksen voi saada aikaan. Riittävätkö ne haluttuun kampaustyyliin vai olisiko tarvetta hiustenpidennyksille? Hiustenpidennyksillä ja -tuuhennuksilla saadaan helposti lisää materiaalia kampauksiin. Kampausten tulee olla kestäviä, joten panostamme tuotteiden laatuun sekä huolelliseen kampauspohjaan. Vaativa kampaus saattaa sisältää useita pinniä, joilla varmistetaan, ettei kampaus hajoa kesken tärkeän juhlan.

Kampausta suunniteltaessa kannattaa miettiä muutamia perusasioita valmiiksi:

  • Haluatko hiusten olevan kiinni vai auki?
  • Onko tyylisi klassinen, romanttinen, räiskyvä vai jotain muuta?

Vaikka oma ajatus tulevasta kampauksesta olisikin tarkka, kannattaa olla avoin myös kampaajan ehdotuksille. Ammattilaisen kanssa suunnittelet onnistuneen kokonaisuuden, sillä unelmien kampaus syntyy yhteistyönä. Voimme haluttaessa käyttää myös hiuslisäkkeitä, kukkia tai koruja.

Föönikampaus: Föönitekniikalla saadaan lyhyisiin hiuksiin luonnollisia ja kestäviä kampauksia. Hiusten tyvi kohoaa tasaisesti ja pinnasta saadaan kiiltävä ja elävä.

Pikakampaus on hyvä valinta silloin kun hiuksiin halutaan muutosta nopeasti ja huokeampaa vaihtoehtoa kampaukseen. Pikakampaukset soveltuvat tilanteisiin, joissa tarvitaan nopeaa ehostamista kuten festareille, tapaamisiin sekä illanviettoon tai illan juhlintaan. Pikakampauksissa käytämme nopeita tekniikoita, jotka yleensä sisältävät kiharaa tai lettejä tai niiden yhdistelmiä.

Juhlakampaus: Juhlakampausta lähdetään suunnittelemaan juhlan mukaan ja pukeutumiskoodi määrittelee juhlatilaisuuden juhlavuuden. Kampauksessa voi käyttää erilaisia koristeita ja lisäkkeitä, jotka sopivat pukukokonaisuuteen. Juhlakampauksiin suositellaan aina koekampausta, jossa käydään kampaustoiveet läpi ja kampaaja saa tuntuman hiuksiin sekä varmistuksen mitä tuotteita tarvitsee käyttää.

Kun olet varaamassa aikaa kampauksiin, otathan seuraavat asiat huomioon:

  • Varaa aikasi kampaamosta ajoissa, sillä kampausajat viikonloppuihin varataan nopeasti loppuun.
  • Noin viikkoa tai kahta ennen on sopiva aika värjätä tyvikasvu piiloon ja tulla koekampaukseen.
  • Saavuthan aina kampauksiin puhtailla ja kuivilla hiuksilla.